Sök på hela sajten

Healing

 

Vad är healing?

Healing (läkning, helande) är egentligen allt som får oss att må bättre till kropp och själ. Det behöver inte vara samma sak för alla människor. Exempelvis är det bevisat att sällskapsdjur på äldreboenden får de äldre att må bättre och bli gladare och mer aktiva. Men de äldre som är allergiska mot djur eller är rädda för dem blir ju inte gladare och friskare av dem, tvärtom. Man kan därför med fog säga att det finns många olika sätt att utöva healing på, och det finns inte ett sätt som är det enda rätta.

Reiki

Reiki är en flera tusen år gammal metod som återupptäcktes i Japan för hundra år sedan och så småningom spreds till väst. Ordet reiki består av två japanska ord, rei och ki. Liksom de flesta abstrakta ord i de flesta språk kan båda orden översättas på många olika sätt. Den vanligaste översättningen brukar vara 'universell livsenergi'. Energin härrör alltså från universum och inte från reikiutövaren, så han eller hon är bara en kanal som energin strömmar igenom.

Det som reikikraften gör är att flöda till blockeringar i kroppen och lösa upp dem så att energin kan strömma fritt genom kroppen, vilket gör oss friskare. Reiki kan ges på två sätt, med handpåläggning och på distans. Handpåläggning innebär att du ligger fullt påklädd på en reikibänk hos healern och slappnar av, kanske till meditativ musik, medan behandlingen utförs. Distansreiki betyder att healern skickar reiki när du befinner dig någon annanstans.

Reiki är klassat som friskvård och behandlingar är alltså avdragsgilla för företag.

Pendel

Pendelhealing innebär att man pendlar healing över klienten eller ett foto. Det fungerar ensamt eller kan användas som komplement till reiki.

Aurarening

Aurarening innebär att man renar auran, det kraftfält som omger oss var och en, med hjälp av pendel. Pendeln tar bort gammal oren energi och fyller på med ny energi.

Chakrabalansering

Chakrabalansering innebär att man med pendel återställer balansen i kroppens chakran, tar bort gammal oren energi och fyller på med ny energi. Till skillnad från en reikibehandling går man här inte igenom hela kroppen utan fokuserar på chakrana, och det går därför fortare.

Distanshealing

Med reiki skickar man distanshealing med hjälp av vissa symboler. Man kan även skicka distanshealing med hjälp av pendel. I Reconnective Healing använder man inga hjälpmedel, och det fungerar utmärkt. Healingen går alltid dit den ska.

Healing till djur

Healing kan förstås också ges till djur - djur älskar att få healing.

Min boksamling i ämnet

Här finns min samling av böcker om healing. Klicka på ett omslag för mer information om boken.

***

Jag är utbildad reikiterapeut och även utbildad Reconnective Healer.

 

Bookmark and Share

 

© Madeleine Midenstrand 2007–2022 — Uppdaterad 2021-12-28

Översätt sidan!

Madeleine