Sök på hela sajten

Blogg

Språkappar: alternativ till Duolingo

Sidan 1: Introduktion & Presentation

Sidan 2: Översikt – statistik

Sidan 3: Tips

Sidan 4: Språken

Apparna är testade i oktober–december 2023.

 

Tips

 

1. De flesta appar erbjuder kraftig rabatt precis när man har skapat sitt konto, innan man ens har hunnit börjat med första övningen, och alltid måste man slå till snabbt som attan. Det kan man förstås göra, men det går också att göra enorma kap senare, eftersom många har specialerbjudanden på Black Friday eller runt storhelger. Observera att sådana specialerbjudanden inte alltid syns i appen, en del kommer bara på utvecklarens webbplats och en del kommer bara som mejl.

2. Specialerbjudanden enligt punkt 1 kan även innefatta sådant som inte erbjuds i vanliga fall, som köp på livstid av appar som annars enbart erbjuder löpande prenumeration, och/eller samtliga språk i appar som annars enbart har ett språk per konto. Exempelvis MosaLingua, som har ett språk per konto och som enbart erbjuder prenumeration som då bara gäller detta enda språk, köpte jag på Black Friday med samtliga språk på livstid till 97 % rabatt!

3. När man är ny i appen får man inga specialerbjudanden utan bara rabatt på det som de erbjuder i vanliga fall. Exempelvis betalade jag ganska omgående för en årsprenumeration på Memrise med 50 % rabatt. Men lite senare hade de specialerbjudande om köp på livstid, vilket var precis vad jag ville ha, men det fick jag inte tillgång till eftersom jag hade en giltig prenumeration. Så nu kan jag bara hoppas att det kommer ett nytt sådant erbjudande nästa år, när prenumerationen har löpt ut.

4. Varför är det bra att köpa appar på livstid? Därför att engångsköp automatiskt berättigar en till allt nytt de lägger till i framtiden, nya språk och nya funktioner, till det pris som gäller idag, så man kan alltså tjäna mycket pengar på det. År 2016 köpte jag Mondly för 89:-, vilket var ett hutlöst pris på den tiden när appar kostade mellan 5 och 15 kronor. Nu erbjuder Mondly inte längre livstidsköp utan enbart löpande prenumeration, och alla språk i 12 månader kostar 4 799:-! Alltså per år! Varje år, plus framtida prishöjningar! Och jag har den resten av mitt liv med alla nya funktioner för 89:-.😄

5. Ett insidertips är alltså att satsa på en eller flera appar som erbjuder livstidsköp, kanske sådana som inte har så många funktioner än och är ganska billiga, i hopp om att de lägger till fler och fler funktioner. Det är lite som på börsen: man kan ha tur och få stor utdelning under åren i form av många nya funktioner, eller liten utdelning utan så mycket nytt – men då slipper man i alla fall framtida prishöjningar.

Läs mer:

Sidan 1: Introduktion & Presentation

Sidan 2: Översikt – statistik

Sidan 3: Tips

Sidan 4: Språken

 

^Till högst upp på sidan^

 

© Madeleine Midenstrand 2007–2024 — Uppdaterad 2024-01-08