Sök på hela sajten

Om mig

 

Övrigt

Man kan lugnt säga att det jag gillar mest av allt i hela världen är katter och böcker. Jag började tidigt med båda (lärde mig läsa i 4-5-årsåldern).

 

 

Madeleine, bok och katt

 

 

Madeleine med en katt och en bok - det är jag i ett nötskal!

 

 

Madeleine och katt

Madeleine och katter

Nej, gå inte!!

Nya kattungar varje år ...

 

Under några år när vi inte hade katt reste Lars och jag väldigt mycket och tog hand om andras katter: vi åkte utomlands och passade katter när ägarna var bortresta, och när vi var hemma hjälpte vi olika kattorganisationer genom att ta hand om katter som behövde ett tillfälligt hem. Det var underbart att kunna ha katter både utomlands och hemma!

Men nu har vi dragit ner kraftigt på resandet, både för klimatet och för att vi har egna katter igen. En av de hemlösa katter vi tillfälligt fick ta hand om var dräktig och födde sina ungar hos oss, och en av ungarna, Celeste, var fast besluten att stanna hos oss... Och då behöll vi även mamman, Melissa.

 

Madeleine och katt

Melissa och Celeste

Tre av Melissas ungar.

Våra högt älskade Melissa och Celeste.

 

Jag har bott utomlands i sammanlagt över tio år, i Frankrike, Finland (två gånger) och Tyskland.

Språk har alltid varit mitt liv, både mitt yrke och min hobby. Och om språk är mitt liv är studier den livsluft jag behöver för att kunna andas, utan den förtvinar jag. För en kunskapstörstig språkälskare var det därför en stor förmån att ha ett yrke som översättning, där man ständigt utvecklas och får nya kunskaper och samtidigt kan hålla sina språk aktuella. Efter 35 år i yrket hade dock villkoren för översättare försämrats så till den grad att det blev dags att byta inriktning, men min kunskapstörst har inte minskat. Mitt valspråk är:


En dag när jag inte lär mig något nytt är en förlorad dag.


Jag har många fler intressen än böcker och katter. Exempelvis antiken, egyptologi, övrig historia, arkeologi, konst, religion, film, lexikografi, musik, rymden, psykologi, personlig och andlig utveckling och allt vad det innefattar, och mycket, mycket mer.

 

 

© Madeleine Midenstrand 2007–2024 — Uppdaterad 2023-09-11

Om mig

 

Utbildning

Tidigare verksamhet

Listor

Övrigt

Kontakt

 

Madeleine

Översätt sidan!